• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Bergendorff.dk

Food by Bergendorff

  • Spis med omtanke
    • NordMed kosten
    • Middelhavskosten
    • De Nordiske Råvarer
  • Styrk dit 50+ velvære
    • Kosten
    • Aktiv Livsstil
  • Opskrifter
  • Fotografi
    • Historien bag
    • Copyright
  • Om
  • Kontakt
  • Show Search
Hide Search
Du er her: Forside / Desserter / Regnbueis

Regnbueis

Sommerens signaturdessert – og endnu en måde at bruge de fantastiske jordbær på.

Mange husker regnbueisen fra barndommen og næsten alle har sin favoritfarve – rød, hvid eller brun.

Hjemmelavet is i 3 lag, bestående af jordbæris, chokoladeis og vanilleis.
Sommerens Signaturdessert – hjemmelavet regnbueis
Print

Regnbueis

Ret Dessert
Køkken Dansk
Keyword Dessert, Regnbueis

Ingredienser

Basis Vanilieis

  • 8 stk Pasteuriserede Æggeblommer
  • 1 l Fløde
  • 1 stk Vaniliestang
  • 200 g Flormelis

Jordbæris

  • 1/3 del Basisvanilieis
  • 200 g Jordbær
  • 75 g Florsukker

Chokoladeis

  • 1/3 del Basisvanilieis
  • 50 g Mørk Chokolade
  • 2 spsk Kakaopulver

Sådan gør du

  • Flæk vaniliestangen og bland vaniliekornene med lidt af florsukkeret
  • Rør æggeblommerne med florsukkeret og vaniliekornene til en let og luftig blanding.
  • Pisk flødeskummet
  • Bland de piskede æggeblommer med flødeskummet og du har nu din færdige Basisvanilieis

Jordbæris

  • Bland jordbærrene med florsukkeret og mos eller blend det sammen
  • Brug 1/3 del af vanilieisen og bland det forsigtigt med de blendede jordbær
  • Brug jordbærisen som den nederste del af regnbueisen og sæt formen i fryseren.
    Jeg lægger jordbærisen nederst, da den er den tungeste af de 3 slags is.
    Læg noget over din form medens den er i fryseren – film eller låg afhængig af hvilken form du bruger.
  • Lad formen med jordbæris stå i fryseren i ca. 5 minutter før du tager den ud og forsigtigt lægger 1/3 del af vanilleisen ovenpå.
    Sæt herefter formen i fryseren igen

Chokoladeis

  • Smelt chokoladen over vandbad og lad den afkøle lidt – men ikke så meget at den begynder at størkne igen.
  • Bland forsigtigt den sidste vanilleis med den smeltede chokolade. Tilsæt 2 spsk kakaopulver af god kvalitet og bland isen til en ensartet farve og konsistens.
  • Tag formen ud af fryseren og læg det sidste lag af chokoladeis på.
  • Lad isen stå i fryseren til den er fast – gerne til næste dag.
  • Pynt med jordbær eller anden frugt, evt. høvlet chokolade – eller hvad du foretrækker af pynt.

Primær Sidebar

Velkommen til

Author

Velkommen til bergendorff.dk, fyldt med visuel inspiration og blogindlæg om krop, kost og en sund livsstil til dig der er 50+. Inspireret af det smukke Sydfyn, hvor jeg er født og opvokset, har jeg taget glæden "Fra jord til bord" med mig videre i livet. Mad lavet fra bunden af har altid været naturligt for mig, ligesom den bredere sammenhæng og de traditioner vores kost er en del af, er en stor kilde til inspiration. Min begejstring for RetroDesign vil ligeledes være tydelig i de billeder du ser her på siden. Med en baggrund som sygeplejerske og senest en kostuddannelse, er det mit ønske at du vil føle dig inspireret til at læse med om de emner på min side som interesserer netop dig.

Krop & Kost | Livsstil | Opskrifter | Foto

Følg …

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Vil du vide mere – få mit nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig accepterer du, at vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik .

Nyeste opskrifter

Denne lette og skønne forårsalat gør sig rigtig godt på frokostbordet. Lette salater blandet med andre grønne nuancer, de rød-hvide radiser og den … [Læs videre...] om Forårssalat med Rygeostcreme

Hot Croos Buns er en fast følgesvend på påskebordene i England, hvor de opskriften stammer fra. Bollerne har deres oprindelse i England i det 12 … [Læs videre...] om Hot Cross Buns

Det er rabarbersæson, og hvis du er en af dem der er vild med smagen af rabarber, så prøv denne is med tilsat rabarberkompot. Og er du frisk på et … [Læs videre...] om Rabarberis med basilikum

Den milde maj er kommet og med den de første og mest smagfulde rabarber. De kan bruges til uendelig meget, og her er de blevet brugt i en rigtig … [Læs videre...] om Rabarbertrifli

En sund og velsmagende ret, der kræver lidt tid at forberede, men som alle kan håndtere uden det store besvær, og som de fleste vældig godt kan lide. … [Læs videre...] om Jordskokkesuppe med bagt torsk, æble og jordskokkechips

Så bliver det ikke mere sommer end når der er radiser og purløg til et stykke mad med fynsk rygeost. Som fynbo er jeg vokset op med denne skønne … [Læs videre...] om Rugbrød med fynsk rygeost

Footer

Årets gang…

november 2025
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
« aug    

Min yndlingsfilosof

"Hvilken dag er det i dag" spurgte Peter Plys. "Det er i dag" svarede Grisling. "Min yndlingsdag" sagde Peter Plys. — A.A. Milne

Har du besøgt…

1_Den-Fynske-Landsby-Odense Kelstrup-Strand-Haderslev Solnedgangskiosken-Skagen Tversted-soeerne-Tversted

Copyright © 2025 bergendorff.dk | 3630 Jægerspris | Privatlivspolitik | Cookiepolitik|