Sommerens signaturdessert – og endnu en måde at bruge de fantastiske jordbær på.
Mange husker regnbueisen fra barndommen og næsten alle har sin favoritfarve – rød, hvid eller brun.
Regnbueis
Ingredienser
Basis Vanilieis
- 8 stk Pasteuriserede Æggeblommer
- 1 l Fløde
- 1 stk Vaniliestang
- 200 g Flormelis
Jordbæris
- 1/3 del Basisvanilieis
- 200 g Jordbær
- 75 g Florsukker
Chokoladeis
- 1/3 del Basisvanilieis
- 50 g Mørk Chokolade
- 2 spsk Kakaopulver
Sådan gør du
- Flæk vaniliestangen og bland vaniliekornene med lidt af florsukkeret
- Rør æggeblommerne med florsukkeret og vaniliekornene til en let og luftig blanding.
- Pisk flødeskummet
- Bland de piskede æggeblommer med flødeskummet og du har nu din færdige Basisvanilieis
Jordbæris
- Bland jordbærrene med florsukkeret og mos eller blend det sammen
- Brug 1/3 del af vanilieisen og bland det forsigtigt med de blendede jordbær
- Brug jordbærisen som den nederste del af regnbueisen og sæt formen i fryseren.Jeg lægger jordbærisen nederst, da den er den tungeste af de 3 slags is.Læg noget over din form medens den er i fryseren – film eller låg afhængig af hvilken form du bruger.
- Lad formen med jordbæris stå i fryseren i ca. 5 minutter før du tager den ud og forsigtigt lægger 1/3 del af vanilleisen ovenpå.Sæt herefter formen i fryseren igen
Chokoladeis
- Smelt chokoladen over vandbad og lad den afkøle lidt – men ikke så meget at den begynder at størkne igen.
- Bland forsigtigt den sidste vanilleis med den smeltede chokolade. Tilsæt 2 spsk kakaopulver af god kvalitet og bland isen til en ensartet farve og konsistens.
- Tag formen ud af fryseren og læg det sidste lag af chokoladeis på.
- Lad isen stå i fryseren til den er fast – gerne til næste dag.
- Pynt med jordbær eller anden frugt, evt. høvlet chokolade – eller hvad du foretrækker af pynt.