Den milde maj er kommet og med den de første og mest smagfulde rabarber. De kan bruges til uendelig meget, og her er de blevet brugt i en rigtig klassiker, nemlig rabarbertrifli. Den fantastiske kombination af syren fra rabarberne kombineret med vanilie og vaniliecreme. Ikke mærkeligt at den er blevet stående som en favorit i mormors køkken.
Rabarbertrifli
Ingredienser
Rabarberkompot
- 400 g rabarber skåret i ca. 1 cm tykkelse
- 80 g rørsukker
- 1 tsk vaniliepasta
Vaniliecreme
- 2 stk æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vanilepasta
- 1 spsk maizena
- 2,5 dl sødmælk
- 2,5 dl fløde
Makroner
- 8 små makroner
Hakkede mandler
Sådan gør du
Rabarberkompot
- Skyl og rens rabarberne – hvis de er friske – og skær dem i ca 1 cm tykkelse
- Lad rabarber og sukker stå i ca. 15 min før du koger dem op
- Tilsæt vaniliepasta og kog forsigtigt kompotten op – de må ikke koge ud
- Stil kompotten til afkøling
Vaniliecreme
- Rør æggeblommerne med sukker vanilie og maizena, og tilsæt mælken. Brug gerne en tykbundet gryde
- Varm cremen op ved jævn varme imens du pisker forsigtigt i den og lad den småkoge i 2-3 minutter
- Hæld cremen i en skål og dæk den med film så den ikke danner skind. Lad den køle af
- Pisk fløden til en let flødeskum, rør cremen igennem og bland flødeskum og vaniliecreme
Færdiggørelse af desserten
- Læg rabarberkompot i bunden af glasset. Læg et lag vaniliecreme ovenpå.Knus makronerne let og læg dem øverst i desserten.Pynt med flødeskum, lidt fine stykker af rabarber fra din kompot og lidt af saften. Pynt til sidst med lidt hakkede mandler.