Det er efterår og Halloween nærmer sig – her er der taget lidt forskud på begivheden med en sund suppe og lidt uhygge samtidig med. Suppen er lavet på kartofler, gulerødder, porre og appelsin og får den flotte farve fra gulerødderne.
Halloween Suppe
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 250 g gulerødder
- 1 stk porre
- 1 stk grøntsagsboullion terning el. fond
- 500 ml vand
- 1 stk appelsin
- 1 dl fløde el. kokosmælk
- 1/2 dl græskarkerner
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og gulerødderne, og skær dem i mindre stykker
- Skær porren i 1 cm tykke ringe
- Kom grøntsagerne i en gryde med 500 ml vand og grøntsagsbouillion
- Kog grøntsagerne til de er møre – ca 30 minutter
- Rist i mellemtiden græskarkernerne på en tør pande til de "popper"
- Blend de kogte grøntsager og tilsæt 1 dl fløde/kokosmælk – eller den mængde der skal bruges for at få den rette konsistens
- Kog op og tilsæt saften af 1 appelsin
- Smag til med salt og peber og drys med ristede græskarkerner