En af de bedste klassikere – gulerodskage med topping af smør, flødeost, florsukker creme.
Ingredienser
- 300 g brun farin
- 180 g smør
- 275 g mel
- 4 æg
- 375 g revne gulerødder
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 tsk kanel
- ½ tsk salt
- 1 tsk vaniliesukker
- 1 dl rosiner
- 50 g nødder hassel- eller valnødder
Topping
- 125 g flormelis
- 75 g smør
- ½ tsk vaniliesukker
- 100 g flødeost
Sådan gør du
- Bland de tørre ingredienser sammen
- Tilsæt æg og smør og rør sammen
- Tilsæt rosiner, revne gulerødder og nødder og rør forsigtigt sammen
Topping
- Rør flødeost og smør sammen og tilsæt flormelis og vaniliesukker
- Lad din topping stå ved stuetemperatur – til kagen er bagt
Bagning
- Kom dejen i en smurt springform og bag ved 180° i 1 time og 15 minutter
- Tag kagen forsigtigt ud af formen når den er bagt og let afkølet
- Lad kagen køle yderligere af og smør den med din topping og drys evt. med nødder