En superlet, lækker og sund snack eller forret lige til at servere på terrassen en lun sensommeraften – hvis du er så heldig selv at have figner i haven. Det er en himmerigsmundfuld som selvfølgelig kan serveres hele året – og som også er perfekt som en god tapas.
Ovnbagte figner med gedeost
Ingredienser
- 4 stk Friske figner
- 4 skiver Gedeost
- 30 g Valnødder
- Akaciehonning
- 1 spsk Rosmarin
Sådan gør du
- Skyl fignerne, dup dem forsigtigt tørre, skær toppen af og skær forsigtigt et kryds i toppen af hver figen – pas på ikke at skære helt igennem den enkelte figenSkil forsigtigt fignerne ad så de folder sig lidt ud
- Skær gedeosten i skiver på ca. 1 cm's tykkelse
- Sæt forsigtigt en skive gedeost i hver figen
- Hak valnødderne og krydderurterne fint og drys begge dele ud over toppen af fignerne
- Pynt fignerne med akaciehonning – enten i striber eller som en lille sø på toppen
- Bag fignerne ved 200 ℃ i 10 – 12 minutter ved konventionel varme.
- Fignerne serveres helt varme evt. med lidt godt brød til