En af sommerens favoritsalater hvor grøntsager og nordiske råvarer kombineres på bedste vis og med en god balance mellem det lidt salte fra gedeosten og det lidt syrlige fra solbærrene.
Grillet gedeost med solbær
Ingredienser
- 200 g blandet salat
- 1 -2 stængler blegselleri
- 10-12 stk semi-dried tomater Brug flere eller færre tomater afhængig af størrelsen
- 1 rulle gedeost
- 100 g friske solbær
- Akaciehonning
- Balsamico eddike
Sådan gør du
- Skyl og slyng din salat fri for vand
- Skyl blegselleri stænglerne og skær den/disse i mindre stykker á ca. 1 cm bredde
- Skyl solbærrene og lad disse tørre på et stykke køkkenrulle
- Skær gedeosten i skiver på ca. 2 cm's tykkelse. Skiverne kan evt. pensles med en anelse olivenolie.
- Varm imedens en grillpande op på medium/høj varme
- Læg gedeosten på panden og giv den ca. 1 minut på hver side. Den skal få aftegninger fra grillpanden, før den vendes, men må ikke smelte for meget.
- Anret salaten med en bund af salat, iblandet blegselleri og tomater. Læg gedeosten ovenpå, drys solbærrene ud over og top med striber af akaciehonning og balsamicoeddike efter smag.
- Server salaten med et godt stykke brød til.