Foråret er over os med alle de smukke blomster, nye rabarber og minder om gamle og nye amoriner i luften.
Prøv disse skønne forårsmuffins med rabarber, kokos, og syrensukker – og selvfølgelig bagt i hjerteforme.
Forårsmuffins med rabarber, kokos og syrensukker
Ingredienser
- 3 stk æg
- 175 g rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 125 g smør
- 200 g hvedemel
- 50 g kokosflager
- ½ dl mælk
- 300 g nye rabarber
Sådan gør du
Muffinsdej
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen
- Smelt smørret, afkøl det let og bland det i æggeblandingen sammen med mælken
- Bland mel med bagepulver og sigt det i dejen
- Kom kokosflager i dejen
- Vend rabarberne i lidt mel før de vendes i dejen, for at undgå at de synker til bunds og fordeler sig pænt
- Fyld dine muffinsforme ca. ¾ op til kanen og bag ved 185 ℃ i ca. 20 minutter.
- Drys kagerne med lidt syrensukker når de serveres
- Kagerne er fine at fryse ned.
Syrensukker
- Find en syrenblomst, skyl den og lad den tørre
- Pluk de enkelte blomster af, og undgå de grønne stilke og knopper der ikke er sprunget ud
- Bland sukker og syrenblomster i forholdet 1 til 1, f.eks 1 dl sukker og 1 dl syrenblomster.
- Lad blandingen stå på køkkenbordet ca. 1 times tid
- Kom blandingen i en blender eller minihakkker og lad efterfølgende det blendede sukker stå til tørre på køkkenbordet til næste dag, eller længere hvis det ikke er helt tørt
- Kom blandingen på glas, og brug den som her til kager, desserter eller som det søde drys i din morgenmad.
- Syrensukkeret mister farve jo længere det står, og være opmærksom på kun at bruge det i begrænsede mængder.