En rigtig søndagskage baseret på den gamle “pund til pund” opskrift, tilsat citronskal, citronsaft og blå birkes. Nem at lave, smager dejligt og klæder ethvert kaffebord.
Citronkage med blå birkes
Ingredienser
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 200 g mel
- 4 æg (ca. 200 g)
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniliesukker
- 1 spsk revet citronskal
- ½ dl citronsaft
- 2 spsk blå birkes
- 1 knsp salt
Sådan gør du
- Sørg for at smørret er blødt, og pisk det med sukkeret til en let konsistens
- Tilsæt æggene, ét af gangen
- Bland de tørre ingredienser – d.v.s mel, bagepulver, vaniliesukker og salt
- Rør blandingen af mel, bagepulver, vaniliesukker og salt med den piskede smør, sukker, øg blanding.
- Tilsæt den revne citronskal, citronsaft og de blå birkes til dejen, og vend rundt til blandingen er ensartet.
- Kom dejen i en firkantet og aflang form (f.eks rugbrødsform), beklædt med bagepapir og bag kagen ved 175° (konventionel ovn) i ca. 45 minutter.Bagetiden kan variere alt afhængig af hvordan din ovn varmer.
- Tag kagen ud af formen, så den kan køle af.Pynt med citronglasur, og evt. små spiselige citroner som vist her på billedet.