Lav en sund og nem rissalat hvis du har en rest kogte og kolde ris til overs.
Rissalat med ristede kikærter
Ingredienser
- 200 g kogte og afkølede ris
- 110 g kogte kikærter
- 75 g abrikoser
- 75 g peberfrugt
- 75 g ærter
- 25 g pinjekerner
- 2-3 stilke Mynte
Dressing
- 1 spsk eddike
- 2 spsk olie
- ½ – 1 tsk gurkemeje
- salt
- peber
Sådan gør du
- Kom risene i en skål
- Rist de kogte og afkølede kikærter med et krydderi efter ønske. De varme krydderier fra middelhavsområdet er rigtig gode hertil. Her er brugt 5 Spice krydderiet. Lad kikærterne køle lidt af
- Skær abrikoser og peberfrugt i tern
- Rist pinjekernerne let på en tør pande
- Tø ærterne op hvis de er frosne – eller brug friske ærter
- Bland ris, kikærter, abrikoser, peberfrugt og ærter rundt i skålen.
- Tilføj ca. det halve af pinjekernerne og bland forsigtigt rundt i skålen
- Skær myntebladene i mindre stykker, men gem toppene til pynt. Bland de snittede mynteblade i salaten.
- Mix ingredienserne til dressingen sammen og tilsæt evt. gurkemeje hvis risene skal have en lidt mere gullig farve.
- Hæld dressingen over salaten, pynt med de sidste pinjekerner og toppen af myntestænglerne.