En hurtig, nem og sund sommer dessert med jordbær – som også er glutenfri
Jordbær Dessert
Ingredienser
- 400 g jordbær
- 1/2 spsk Vaniljepasta
- 60 g glutenfri havregryn
- 10 g smør
- 1 spsk honning
- 40 g mandler
- 1 spsk frysetørret hindbær
- 2 dl fløde
Sådan gør du
Ristede havregryn
- Rist havregrynene i smør og honning
- Hak mandlerne og kom dem i havregrynene afslutningsvis
- Stil blandingen til afkøling
- Når blandingen er afkølet tilsættes de frysetørrede hindbær
Jordbærrene
- Skyl jordbærrene og skær dem i skiver
- Lad de skiveskårne jordbær stå og safte et øjeblik med vaniljen. Jeg har brugt vaniljepasta, men vaniljepulver eller vaniljekorn er også godt
- Anret jordbærrene lagvis i glas med havregrynene, pynt med pisket flødeskum og pynt med citronmelisse eller mynte