Brug de gode hokkaido græskar til disse lækre muffins med varme krydderier og en lækker topping med flot orange top fra hokkaido strimler kogt i sukkerlage.
Græskarmuffins
Ingredienser
Muffindej
- 1 dl olie
- 125 g rørsukker
- 150 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- 2 æg
- 250 ml revet græskar
- ½ tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk allehånde
Topping
- 150 g flødeost
- 100 g vanilieskyr
- 2 spsk appelsinsaft
Græskar pynt
- 1 dl græskar i tynde strimler
- 3 dl vand
- 1 dl sukker
Sådan gør du
Muffindej
- Skræl græskarret og skær det i mindre stykker. Riv græskarret groft på et rivejern eller på maskine. Tryk forsigtigt væden ud i hånden eller i et viskestykke hvis det revne græskar er for fugtigt
- Bland de tørre ingredienser (hvedemel, grahamsmel, sukker og krydderier) i en skål til de er godt blandet med hinanden
- Tilsæt olie og æg og rør godt sammen
- Tilsæt tilsidst det revne græskar og bland forsigtigt
- Fyld muffinsforme ca. ¾ op med dej og bag i ovnen ved 175° i ca. 20 minutter – konventionel ovnvarme.
Topping
- Bland flødeost, vanilieskyr og appelsinsaft til en ensartet konsistens.Der kan tilsættes appelsinsaft efter smag, men pas på konsistensen ikke bliver for tynd. Den skal kunne holde formen på toppen af dine muffins
Græskarpynt
- Lad sukker og vand komme i kog og tilsæt strimlerne i max. 30 sekunder. De koger hurtigt ud.Lad dem stå i lagen til de skal bruges
Færdiggørelse af muffins
- Lad de bagte muffins køle af og pynt med topping. Brug en stor tylle til dette.Tag forsigtigt de kogte græskarstrimler op og rul dem sammen eller sæt dem på som de er. Server til en kop god kaffe eller the – og nyd den gode smag og de flotte farver på disse græskarmuffins.