Gammeldags fastelavnsboller med kardemomme og marcipandaddel fyld – og iblandet lidt boghvedemel.
Fastelavnsboller
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 2 æg
- 1 tsk vanillepasta
- 40 g rørsukker
- 100 g boghvedemel
- 300 g hvedemel
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 tsk salt
Fyld – Marcipandaddel remonce
- 100 g smør
- 100 g marcipan
- 100 g dadler
Sådan gør du
- Smelt smørret og lad det afkøle lidt.
- Opløs gæren i mælken og tilsæt æggene, vanille og den afkølede smør.
- Bland boghvedemel, hvedemel, sukker, kardemomme og salt sammen og sigt det i den våde del af dejen (mælk, æg, smør, vanille).
- Ælt dejen igennem til den hænger sammen. Vær varsom med at komme for meget mel i, – dejen skal føles let klistret.
- Stil dejen til hævning i ca. 45 minutter.
- Forbered imens dit fyld. Riv marcipanen lidt groft, og hak dadlerne i lidt mindre stykker. Bland med smørret og sørg for det hele er rørt godt sammen.
- Rul dejen ud og skær den ud i firkanter på ca. 10 X 10 cm. Dejen må ikke være for tyk – max 5 mm. Læg en spsk fyld på hver firkant og fold fastelavnsbollerne sammen om fyldet.
- Stil fastelavnsbollerne til efterhævning ca. 1 time, og pensl dem forsigtigt med æg eller mælk.Penslingen med æg giver en lidt skinnende overflade, men de bliver hurtigt mørke under bagningen. Du kan vælge at bruge mælk i stedet, som giver en mat men knap så mørk overflade.
- Bag fastelavnsbollerne ved 200 grader i ca. 18 minutter ved konventionel varme, på nederste rille i ovnen
- Pynt med glasur, flormelis eller hvad du synes.