Det er rabarbersæson, og hvis du er en af dem der er vild med smagen af rabarber, så prøv denne is med tilsat rabarberkompot. Og er du frisk på et tvist så tilsæt basilikum til isen – eller en del af isen. Det smager faktisk ret fint – de to smage klæder hinanden godt.
Rabarberis med basilikum
Ingredienser
- 4 stk pasteuriserede æggeblommer
- 100 g flormelis
- 1 stk vaniliestang Der kan i stedet bruges vaniliepasta ca. 1 tsk.
- ½ l piskefløde
Rabarberkompot
- 200 g vinrabarber
- 50 g rørsukker
Frisk Basilikum
- 2 spsk hakket basilikum
Sådan gør du
Vanilieis
- Rør æggeblommerne med flormelis
- Del vaniliestangen på langs, skrap kornene ud og kom dem i æggemassen
- Pisk fløden til skum, men pas på den ikke bliver pisket for meget
- Bland forsigtigt flødeskummet i æggemassen
Rabarberkompot
- Skær rabarberne i stykker på ca. 1 cm, og lad dem stå og trække lidt med sukkeret
- Kog rabarberne ved svag varme, og pas på de ikke koger for meget ud.
- Lad kompotten køle af
Basilikum
- Hak den friske basilikum – ikke for groft – ikke for fint
Rabarberisen med eller uden basilikum
- Del flødeisen i 2 portioner
- Tilsæt den afkølede rabarberkompot til den ene portion
- Tilsæt den hakkede basilikum til den anden portion
- Sæt isen i fryseren og tag den ud lidt før den skal anrettes
- Anret isen i portionsglas hvis den skal anvendes som en lille dessert.Bland de to forskellige is – og pynt som du vil.Rabarberisen er meget syrlig, men blender fint ind med den mere flødeagtige basilikums.Den rækker fint til 4 personer.