Brug sæsonens råvarer til denne salat med Jordbær, Asparges, Mynte, Mozarella og Balsamico Glace.
Spis den som den er eller som tilbehør til sommerens grillretter.
Jordbær Asparges Salat
Ingredienser
- 1 bakke Jordbær
- 1 bundt Grønne asparges
- 1 pakke Mozarella
- 2-3 stilke Mynte
- 1/2 dl Balsamico
Sådan gør du
Salaten
- Skær jordbærrene i mindre stykker
- Knæk de grønne asparges, eller skær den nederste del af hver asparges
- Skær asparges i stykker på 2-3 cm så det passer med at der er ca. 5 cm tilbage på den del der indeholder asparges hovedet
- Overhæld aspargesstykkerne med kogende vand, lad dem trække max 30 sekunder og overhæld med koldt vand umiddelbart efter (Blancering)
- Bland jordbærrene med asparges, mynte og mozarella og anret i et fadHer er brugt mini Mozarella
- Pynt med Balsamico Glace umiddelbart før servering
Balsamico Glace
- Kom Balsamico i en lille kasserolle, og kog den ved svag varme i ca 8. minutter
- Konsistensen skal være sirupsagtig, og det er svarende til ca. halvdelen af den mængde du startede op med
- Her er brugt 1/2 dl til denne salat, men det går fint at lave lidt større portioner og gemme på skoldede glas